APK

De APK is wettelijk verplicht en zeker niet zonder reden. Het zorgt voor verhoging van de verkeersveiligheid en de bescherming van het milieu. De leeftijd van uw auto en de brandstofsoort bepalen daarbij de frequentie.

Het is zinvol om dit te combineren met het reguliere onderhoud aan uw auto. De kosten hiervan zijn dan – op de meldkosten na – kosteloos, aangezien de APK-werkzaamheden al deel uitmaken van het reguliere onderhoud. Combineren kost dus minder tijd en minder geld!

Bij RAC is uw auto in handen van ervaren en deskundige monteurs die uw auto door en door kennen. Uiteraard is alle specialistische apparatuur in huis, om uw auto goed te kunnen keuren en onderhouden. Mocht er naar aanleiding van de APK een reparatie noodzakelijk zijn, dan krijgt u vooraf te allen tijde een heldere kostenopgave.

Wanneer APK personenauto’s

Benzine, alcohol en elektrische personenauto’s tot 3.500 kg krijgen hun eerste oproep voor APK voor het vierde jaar van de auto. Daarna tweemaal om de twee jaar. Daarna wordt de APK-keuring jaarlijks.

Diesel en gas, eventueel in combinatie met elektrisch, personenauto’s tot 3500 kg krijgen hun eerste oproep voor APK voor het derde jaar van de auto. Daarna is de APK-keuring jaarlijks verplicht.

Voor voertuigen ouder dan 30 jaar wordt de frequentie elke twee jaar.

Is u auto ouder dan 50 jaar, dan vervalt de verplichting op APK.

Actuele informatie op RDW

Scroll naar boven