RAC bouwt nieuw in de Drechtsteden

RAC is, als oudste en grootste exclusieve Jaguar-dealer van Nederland, een begrip tot ver buiten Zuid-Holland. Voor het Rotterdamse bedrijf is het daarom haast vanzelfsprekend om met de toevoeging van land Rover uit te breiden naar de Drechtsteden. Vanaf 1 juni 2016 is RAC daar met Jaguar en Land Rover strategisch vertegenwoordigd.

Veel potentie
“Jaguar en Land Rover kiezen wereldwijd voor de strategie om beide merken onder één dak aan te bieden”, zegt Ton van Vugt, directeur van RAC. “Dat gaan wij ook doen in de Drechtsteden. Op een A-locatie aan de autoboulevard van Dordrecht langs de A16 gaan we een nieuw, state-of-the-art pand bouwen. Wij zien vanuit Dordrecht volop mogelijkheden in de Drechtsteden, omdat onze merken er fysiek nog ontbraken. Voor de klanten uit het gebied zijn we nu nog eenvoudiger bereikbaar. Aan onze vertrouwde ziens- en werkwijze verandert er vanzelfsprekend in beide vestigingen niets.”

Aanwezigheid
 RAC investeert op de Mijlweg in Dordrecht in een gloednieuw pand, dat wordt gebouwd in de nieuwe lijn van de corporate uitstraling, en is er per direct al aanwezig. Van Vugt: “We wilden zo snel mogelijk met Jaguar en Land Rover in het gebied aanwezig zijn. Enerzijds om alvast te ‘aarden’ en anderzijds om klanten van binnen en buiten de Drechtsteden-regio in staat te stellen ons te kunnen vinden. We zitten nu net om de hoek waar ons nieuwe pand komt. Daar introduceerden we op 2 juni reeds Jaguar’s splinternieuwe SUV-model F-PACE. Met ingang van 1 juli 2016 is ook onze werkplaats, in het oude Rogam pand op de nieuwe plek, operationeel en we verwachten medio 2018 met de nieuwbouw klaar te zijn.”

Nieuwbouw
Net als met het huidige Rotterdamse pand onderaan de Brienenoordbrug, zal RAC ook in Dordrecht markant aanwezig zijn. Van Vugt vervolgt: “Tot aan de opening nemen we de tijd om volledig in te burgeren in de Drechtsteden-regio. Net als in Rotterdam bieden we de klant er onze toegewijde vakkennis, hoogwaardige service en persoonlijke aandacht. En met Jaguar en Land Rover hebben we er uiterst representatieve, moderne auto’s die tot de top van de automerken behoren. Ook op onze nieuwe plek verwachten we het heel druk te krijgen.” kunnen vinden. We zitten nu net om de hoek waar ons nieuwe pand komt. Daar introduceerden we op 2 juni reeds Jaguar’s splinternieuwe SUV-model F-PACE. Begin juli introduceren we daar de nieuwe Range Rover Evoque Convertible. Op 1 juli is ook onze werkplaats, in het oude Rogam pand op de nieuwe plek, gereed en we verwachten begin 2017 met de nieuwbouw klaar te zijn.”