De All‑New Discovery definieert de grote SUV opnieuw.

all-new discovery
maart 2016

De All-New Discovery van Land Rover werd aan de vooravond van de ‘Paris motorshow’ in Parijs in wereldpremière onthuld op spectaculaire wijze, tijdens een sensationele onthulling reed de auto over een gigantisch, 13 meter groot LEGO-model van de Londense Tower Bridge. De Discovery is Land Rover’s meest veelzijdige model en tegelijkertijd wordt hij beschouwd als de ultieme gezins-SUV.

De replica van de iconische Londense Tower Bridge bestond uit ruim 5,7 miljoen LEGO-stenen. De replica, compleet met werkende ophaalbrug, is gebouwd door een team van master LEGO builders. Dit team had 150 dagen keihard aan gewerkt aan de replica.

Met Ben Ainslie achter het stuur, reed de All-New Discovery tijdens de onthulling over het enorme bouwwerk heen. De auto werd gevolgd door een één-op-éénmodel van de Land Rover Ben Ainslie America’s Cup boot, met aan boord Olympische legende en leider van het BAR Team, Sir Ben Ainslie, samen met zijn bemanning. Net als het model van de Tower Bridge, was de replica van de boot volledig van LEGO vervaardigd. Voor het complexe design waren 186.500 stenen gebruikt.

Het model van de Tower Bridge werd geflankeerd door twee ‘Discovery Zones’ van LEGO: een Ruiterzone, met als gastvrouw Zara Phillips, en een Avonturenzone, met als gastheer de internationale avonturier Bear Grylls.

In de Ruiterzone werd de Britse amazone Zara omringd door de LEGO-versie van het Britse platteland, terwijl in de Avonturenzone een Brits berglandschap was nagebootst, met daaromheen een groep LEGO-modellen van padvinders, want de Scoutingbeweging ligt Chief Scout Bear na aan het hart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven