Terugkeer van een icoon: Land Rover Classic bouwt 25 stuks van Defender Works V8 Trophy

landrover defender
februari 2021

Land Rover Classic schrijft het volgende hoofdstuk in de rijke historie van de Land Rover Defender. Het bouwt 25 exemplaren van de Land Rover Defender Works V8 Trophy, gebaseerd op de vorige generatie Defender van 2012-2016. Bijzondere bijkomstigheid voor kopers: met deze auto mogen zij deelnemen aan een exclusieve competitie op het landgoed van Eastnor Castle.

De Land Rover Defender Works V8 Trophy wordt door Land Rover Classic volledig nieuw opgebouwd. De modellen worden voorzien van een 5,0-liter V8-benzinemotor met 297 kW (405 pk), 8-traps ZF-automaat, verbeterde remmen en een opgewaardeerd onderstel. Ook wordt een uitgebreide reeks aanpassingen doorgevoerd specifiek gericht op off-roadgebruik.

Works V8 Trophy model Defender

De 25 exemplaren van de Works V8 Trophy worden gebouwd als Defender 90 en 110, allemaal in de unieke carrosseriekleur Eastnor Yellow en met stalen 16-inchwielen in dezelfde kleur. De wielkastranden worden uitgevoerd in contrasterend Narvik Black, net als de motorkap en de achterdeur. Kopers kunnen ook rekenen op LED-koplampen, Heritage-grille, unieke Land Rover Trophy-badges en – voor deelname aan het evenement bij Eastnor Castle – specifieke en gepersonaliseerde decoraties.

De Land Rover Defender Works V8 Trophy is ontworpen om de zwaarste beproevingen te doorstaan. Daarom is het model ook uitgerust met een lier aan de voorzijde, een uitgebreide uitwendige veiligheidskooi, een grote imperiaal, bodembescherming, een zogenoemde A-bar, een hoog gemonteerde luchtinlaat en speciale terreinbanden.

Interieur

Het interieur wordt gekenmerkt door de zwart lederen bekleding, Recaro-sportstoelen met contrasterend geel stikwerk en een speciale Land Rover Trophy-klok van Elliot Brown. Het eigen Infotainment System van Land Rover Classic komt met een geïntegreerd navigatiesysteem en connectiviteit met mobiele apparaten.

Driedaags avontuur

Later dit jaar (afhankelijk van de situatie rond de corona-pandemie) worden de kopers van de Defender Works V8 Trophy uitgenodigd voor een driedaags avontuur op het landgoed van Eastnor Castle in Herefordshire (GB), waar alle trainings-, test- en ontwikkelingsactiviteiten van nieuwe Land Rover-modellen plaatsvinden. Tijdens dit evenement kunnen de kopers voor het eerst met hun Defender Works V8 Trophy rijden.

The Land Rover Defender has always been more than just a vehicle, its engineering capability and suitability for overland expedition and all-terrain competition means it’s renowned with getting away from it all. The new Land Rover Trophy will bring this to life for a new generation of adventurers.Experiences are a key part of Land Rover Classic’s DNA and this whole concept comes directly from feedback we’ve received. Our customers want to create their own stories, battle scars and patina with their Works V8 Trophy vehicles from day one, fuelling campfire chats with like-minded enthusiasts. We’re looking forward to an exciting and memorable event, full of camaraderie, and continuing the Land Rover Trophy legend for years to come.Seeing the silhouette of these vehicles which you’ll instantly know as a Land Rover, traversing the hills at Eastnor, will be a defining moment of the adventure.

Dan Pink, Director, Land Rover Classic

Als de eigenaren hun nieuwe Defender Works V8 Trophy in ontvangst nemen, brengen ze er direct hun eigen kenmerken op aan in de vorm van hun namen en nationale vlag. Vervolgens beginnen ze aan een aantal ‘challenges’. Die zijn geïnspireerd op de fameuze avontuurlijke expedities die overal ter wereld hebben plaatsgevonden in de ruim zeven decennia waarin de oorspronkelijke Land Rover in productie was.

De deelnemers krijgen, als onderdeel van het avontuurlijke evenement, persoonlijke instructie en training van een expert. Daarmee krijgen zij de gelegenheid om zich met hun eigen Land Rover extreme terreinvaardigheden eigen te maken. Daarna strijden de deelnemers in de praktijk om tal van prijzen, waaronder de hoofdprijs, die Land Rover Classic later dit jaar bekendmaakt.

Introductiefilm

Bekende persoonlijkheden uit de avontuurlijke historie van Land Rover treden op in de introductiefilm van de Defender Works V8 Trophy, onder anderen coureur, stuntrijder en Land Rover-ambassadeur Jessica Hawkins en Bob Ives, de winnaar van de Camel Trophy van 1989, en andere deelnemers aan de Camel Trophy. Een aantal van hen is ook aanwezig om hun kennis en ervaring te delen met de deelnemers aan de Land Rover Trophy.

De Land Rover Trophy wordt ondersteund door de New Defender en zorgvuldig door Land Rover geselecteerde partners Elliot Brown, Fat Face en Musto, die allemaal speciale aanvullende producten hebben ontwikkeld voor de kopers van de Land Rover Defender Works V8 Trophy.

De Land Rover Defender Works V8 Trophy is op bestelling leverbaar, rechtstreeks via Land Rover Classic.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven